Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Οι πέντε πόνοι που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε- Μπορεί να κρύβουν πρόβλημα υγείας


Πολλές φορές κάτω από μία «αθώα» ενόχληση μπορεί να κρύβεται ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μην υποτιμάτε τα όσα σας «λέει» το σώμα σας, καθώς οι πόνοι μπορεί κάποιες φορές να είναι προάγγελοι κάποιας ασθένειας, που θα πρέπει να κοιτάξετε.
Δείτε παρακάτω τους πέντε πόνους που δεν πρέπει να αγνοήσετε:
1. Πόνος στο στήθος. Ο πόνος στο στήθος ανήκει στις πρώιμες ενδείξεις του εμφράγματος. Όταν συνδυάζεται με τη δύσπνοια και τον πόνο στα άνω άκρα, επιβάλλεται η άμεση παραπομπή σε γιατρό.
2. Ημικρανία. Σύμφωνα με το onmed.gr, η ημικρανία που εκδηλώνεται με παράλληλη δυσλειτουργία της όρασης (θολούρα, μερική απώλεια όρασης, στίγματα) μπορεί να υποδεικνύει ανεύρυσμα. Το ανεύρυσμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.
3. Πόνος στα πλευρά. Ο οξύς πόνος στη δεξιά πλευρά του κορμού που συνοδεύεται από ναυτία και πυρετό αποτελεί ένδειξη σκωληκοειδίτιδας. Για τις γυναίκες, ο πόνος αυτός μπορεί επίσης να υποδεικνύει κύστη στις ωοθήκες.
4. Πόνος στη μέση. Η οσφυαλγία που συνοδεύεται από μούδιασμα στα δάχτυλα του ποδιού μπορεί να αποτελεί σημάδι κήλης του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Εάν δεν επισκεφθείτε άμεσα ορθοπεδικό μπορεί να προκύψουν σοβαρές βλάβες στα νεύρα της σπονδυλικής στήλης.
5. Πονόδοντος. Ο πονόδοντος που επιμένει υποδεικνύει ότι υπάρχει βλάβη στο νεύρο της ρίζας του δοντιού. Εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, τα βακτήρια του στόματος μπορεί να εισέλθουν στο νεύρο και από εκεί αρχίσουν να αναπαράγονται και να εξαπλώνονται σε ολόκληρο το σώμα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου