Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Νόνι, ο βασιλιάς των ενζύμων...


Ο καρπός Νόνι είναι γνωστός στους τροπικούς πολιτισμούς του Νότιου Ειρηνικού ως πηγή υγείας και μακροζωίας, εδώ και χιλιάδες χρόνια. 
Οι κάτοικοι και οι παραδοσιακοί θεραπευτές τον θεωρούν θαυματουργό και το χρησιμοποιούν, τόσο για πρόληψη, όσο για έκτακτες περιπτώσεις και τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων.
Το 1943 οι επιστήμονες του Αμερικάνικου στρατού συμπεριέλαβαν το Νόνι στον πολεμικό οδηγό επιβίωσης, που προορίζονταν για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στον Ειρηνικό Ωκεανό.
Το φυτό Νόνι με επιστημονική ονομασία "Morinda Citrifolia", είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Είναι άγριο στη φύση αναπτύσσεται μόνο του χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου, σε περιοχές του πλανήτη που υπάρχει μία εποχή όλο το χρόνο γι' αυτό και παράγει συνέχεια καρπό. Κάθε κλαδί έχει ταυτόχρονα πολλές διαφορετικές φάσεις ωρίμανσης, κάτι που δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο φυτό στον κόσμο. Ο χυμός του φρούτου Νόνι είναι μία ολοκληρωμένη τροφή και καλύπτει πλήρως διατροφικά τον οργανισμό μας.
Αυτό που τον κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι περιέχει μεγάλη ποσότητα Eνζύμων, καθώς και όλη τη γκάμα των Ιριδοειδών, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα για τον οργανισμό μας.

Περισσότερα στην πηγή:http://www.heywakey.com/noni-morinzhi.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου