Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Το τέλος των βενζινοκινητήρων πλησιάζει...

Ο νέος υπουργός περιβάλλοντος ανακοίνωσε πως σε διάστημα 23 ετών, τα αυτοκίνητα ορυκτών καυσίμων θα αποτελούν παρελθόν για τη Γαλλία. Παρόμοια απόφαση έχει λάβει και η Ινδία με χρονιά ορόσημο το 2030, την ώρα που η Volvo ανακοινώνει το τέλος των συμβατικών κινητήρων από το 2019.

Η Γαλλία επαναβεβαιώνει την αφοσίωσή της στην "κλιματική αλλαγή", ανακοινώνοντας πως η πώληση οχημάτων με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου θα απαγορευτεί ως το 2040. Σε 23 χρόνια από τώρα λοιπόν, οι καταναλωτές στη γαλλική δημοκρατία δεν θα μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με συμβατικούς κινητήρες, αλλά μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα.

Η ηλεκτρική επανάσταση 

Μόλις την Τετάρτη, το CNN μετέδιδε απόφαση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volvo να βάλει φρένο στην παραγωγή αυτοκινήτων με συμβατικούς κινητήρες από το 2019 και έπειτα. Η εταιρία κινεζικών πλέον συμφερόντων, γίνεται έτσι η πρώτη στον κόσμο που θα παρουσιάζει μια πλήρη γκάμα οχημάτων με υβριδική ή ηλεκτροκίνητη μετάδοση.
Η εταιρία ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει πέντε νέα μοντέλα με ηλεκτρικούς κινητήρες μεταξύ του 2019 και ως το 2021. Όπως έγινε γνωστό τρία εξ αυτών θα φέρουν το λογότυπο της εταιρίας, με τα άλλα να φέρουν το σήμα της luxurious γκάμας των Polestar. Τα υπόλοιπα μοντέλα θα είναι είτε υβριδικά, συνδυασμό ηλεκτροκίνησης και βενζινοκινητήρα και σε κάθε περίπτωση δεν θα κινούνται αποκλειστικά με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου.
Ένα στα δύο ηλεκτρικά οχήματα πωλούνται αυτή τη στιγμή στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα γερμανικού πανεπιστημίου για το 2016, χρονιά που Κινέζοι οδηγοί αγόρασαν μισό εκατομμύρια τέτοια "καθαρά" οχήματα. Μάλιστα, η αμερικανική Tesla, που έφερε την επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση έχει ανακοινώσει πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τους αξιωματούχους της Σαγκάης προκειμένου να φτιάξουν εκεί μια μονάδα παραγωγής οχημάτων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου