Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου 2014

Ότι δεν θέλουν να γνωρίζουμε...


Η βιομηχανική ή εργοστασιακή κτηνοτροφία, είναι μία βιομηχανική διαδικασία κατά την οποία η μεταχείριση των ζώων και η παραγωγή ζωϊκών προϊόντων, ακολουθούν πρότυπα μαζικής παραγωγής. Τα ζώα δεν λαμβάνονται υπόψη ως άτομα, ως αισθανόμενα όντα με μοναδικές φυσικές και ψυχολογικές ανάγκες, αλλά μόνο ως αυγά, γάλα, κρέας, δερμάτινα προϊόντα κλπ. Επειδή ακριβώς η βιομηχανική κτηνοτροφία είναι μια επιχείρηση, στόχος της είναι να μεγιστοποιήσει την παραγωγή και κατά συνέπεια το κέρδος. 
Τα ζώα θεωρούνται ως απλά προϊόντα και εκτρέφονται σε εργοστασιακές συνθήκες, ενώ με γενετικές παρεμβάσεις και φάρμακα οδηγούνται τεχνητά σε μεγαλύτερη παραγωγή με ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία και την ευζωϊα τους. 

Καταδικασμένα να διαβιούν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες, στερούνται φυσιολογικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, και βιώνουν την ανία και το στρες τόσο έντονα με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε αφύσικη επιθετικότητα και ασθένειες. 
Για να περιορίσουν την επιθετικότητα και τις ασθένεις που προκύπτουν από αυτές τις συνθήκες και να τονωθεί η αφύσικη ανάπτυξη των ζώων και κατά συνέπεια η παραγωγή, οι κτηνοτρόφοι τους χορηγούν φάρμακα, τα οποία με τη σειρά τους καταλήγουν στο κρέας που τρώει ο καταναλωτής. 
Μερικές από τις συνέπειες αυτής της βιομηχανικής εκμετάλλευσης των ζώων είναι η θεσμοθετημένη τρομακτική σκληρότητα προς τα ζώα, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η εξάντληση των φυσικών πόρων καθώς και οι κίνδυνοι που προκύπτουν για την ανθρώπινη υγεία.
Είναι επιτακτική ανάγκη να καταργηθεί η βιομηχανική κτηνοτροφία και όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτό με τις προσωπικές μας επιλογές. 

Προωθήστε αυτό το βίντεο σε γνωστούς και φίλους.

Δηλώστε την προσωπική σας επιλογή και συμβάλλετε και εσείς στην πραγματοποίηση του οράματος για έναν κόσμο χωρίς βιομηχανική κτηνοτροφία. http://www.makeitpossible.com/
Δείτε περισσότερα για τη βιομηχανική κτηνοτροφία:
http://www.makeitpossible.com/facts/w...

Ένα βίντεο που όλοι πρέπει να δούμε τώρα και με ελληνικούς υπότιτλους - Philip Wollen : Animals Should Be Off The Menu debate | Subtitles in 18 languages
http://youtu.be/uQCe4qEexjc 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου