Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Ο Πούτιν βουλιάζει την Ευρώπη....



Σε απόγνωση βιομήχανοι, επιχειρηματίες και αγρότες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Καταρρέουν στην Ελλάδα τουρισμός και αγροτική οικονομία, μετά το εμπάργκο της Ρωσίας. Σε κίνδυνο η τροφοδοσία με φυσικό αέριο. Ο μεγάλος κερδισμένος είναι η Τουρκία που ετοιμάζεται να κατακλύσει μόνιμα τη ρωσική αγορά με τιμές πολύ φθηνότερες από εμάς

ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ του παιχνιδιού ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να προσαρτήσει την Κριμαία, να αυτονομήσει την Ανατολική Ουκρανία και να προετοιμάσει το έδαφος για εισβολή ξεκαθαρίζοντας τους λογαριασμούς του με το ΝΑΤΟ, τώρα έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης και το νέο σχέδιό του να διαλύσει την ευρωπαϊκή οικονομία.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά ότι η ευρωπαϊκή οικονομία στηρίζεται στη φτηνή ενέργεια σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο που παρέχει η Μόσχα, αλλά και στις εξαγωγές βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων προς την Ρωσία.
Το εμπάργκο που επέβαλε για μια σειρά ευρωπαϊκών προϊόντων, ήδη γονατίζει μεγάλες ευρωπαϊκές βιομηχανίες, ενώ καταστρέφει στην κυριολεξία και την αγροτική οικονομία ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Γι’ αυτό από χθες έχουν βγει στους δρόμους οι αγρότες σε όλα τα κράτη – μέλη και διαμαρτύρονται. Με δεδομένη τη γενική ανάφλεξη στην Μέση Ανατολή που θα περιορίσει τη ροή πετρελαίου από Ιράκ, Λιβύη και άλλες αραβικές χώρες, ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να κλείσει τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου, γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να ανεβεί το κόστος της ενέργειας στα ύψη, εξέλιξη που θα βυθίσει σε ακόμη πιο βαθειά ύφεση όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μικρές και μεγάλες και θα προκαλέσει καταστροφή στον ήδη χρεοκοπημένο νότο.
Με δεδομένο ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει υπογράψει εδώ και δύο μήνες ενεργειακές συμφωνίες - μαμούθ με την Κίνα, δεν θα έχει κανένα κόστος η Ρωσία από τη διακοπή των εξαγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη.
Αντίθετα, η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους, θα οδηγήσει σε κατάρρευση την ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά δεν πρόκειται να επηρεάσει τους αμερικανούς οι οποίοι έχουν μεγάλα αποθέματα και μικρή εξάρτηση από τις ξένες αγορές. Στην ουσία η Ευρώπη είναι αυτή που θα πληρώσει το μάρμαρο και μάλιστα ακριβά για το νέο ψυχρό πόλεμο ανάμεσα σε Αμερική και Ρωσία, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι και τεχνητός για να οδηγήσει σε αλλαγή των παγκοσμίων οικονομικών ισορροπιών. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι όλος αυτός ο πόλεμος μεταξύ Αμερικής – Ρωσίας που έχει ξεσπάσει μπορεί να είναι «στημένος» για να βγάλουν από τη μέση, να ξεφορτωθούν οι δύο υπερδυνάμεις την Ευρωπαϊκή Ενωση, την οποία επιθυμούν να διαλυθεί.
Οι εξελίξεις προκαλούν τρόμο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η ανησυχία εντάθηκε μετά τους βομβαρδισμούς που άρχισαν χθες τα αμερικανικά μαχητικά στο Ιράκ, που θα προκαλέσουν άναρχη ανάφλεξη σε όλη την Μέση Ανατολή.
Στην Ελλάδα, οι συνέπειες αναμένονται καταστροφικές, με δεδομένο ότι τα αποθέματα φυσικού αερίου επαρκούν για ένα μόνο μήνα.
Η αύξηση του ενεργειακού κόστους θα αποτελειώσει την έτσι κι αλλιώς χρεοκοπημένη οικονομία της χώρας. Τεράστια είναι η ζημιά και στην αγροτική παραγωγή.
Ηδη νταλίκες φορτωμένες με ροδάκινα και άλλα φρούτα παραμένουν ακινητοποιημένες και οι παραγωγοί είναι σε κατάσταση απόγνωσης.
Παράγοντες της αγοράς και εξαγωγείς σκέφτονται ως λύση απελπισίας να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην Τουρκία, η οποία εξαιτίας της ουδέτερης πολιτικής που ακολουθεί, έχει γίνει ο προνομιακός εταίρος της Μόσχας στις εξαγωγές. Το πλήγμα στην ελληνική οικονομία θα είναι τεράστιο, γιατί οι συμφωνίες που υπογράφει η Μόσχα με τα κράτη από τα οποία θα εισάγει αγροτικά προϊόντα είναι πολυετείς και διαμορφώνουν νέα δεδομένα. Μάλιστα τα προϊόντα που θα εισάγει η Ρωσία από τις χώρες αυτές, ενδέχεται να είναι πολύ φτηνότερα από τα ελληνικά, με ό,τι συνεπάγονται αυτές οι συγκρίσεις για το μέλλον των εξαγωγών μας.
Η Ελλάδα κατάφερε να γκρεμίσει στις σχέσεις της με την Ρωσία, γεγονός που τόσα χρόνια παιδευόταν να χτίσει. Tο πρώτο άλμα για εξαγωγές στην Ρωσία, είχε γίνει από τον Σπύρο Μαρκεζίνη, στον οποίο στοίχησε τη θέση του στην κυβέρνηση Παπάγου. Το μεγάλο άλμα για τις εξαγωγές στην Ρωσία έγινε στη συνέχεια από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Η σημερινή κυβέρνηση με το ραγιαδισμό που τη διακρίνει απέναντι στο ΝΑΤΟ και την τρόικα, αδιαφόρησε παντελώς για τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.
Οχι μόνο τάχθηκε υπέρ των κυρώσεων που επέβαλαν οι αμερικανοί και το ΝΑΤΟ στην Ρωσία, αλλά η χώρα μας πρόκειται να φιλοξενήσει στη βάση της Σούδας επιπλέον 20 μαχητικά F16, τα οποία έχουν αποστολή να κατασκοπεύουν τις ασκήσεις του ρωσικού στόλου στην Μεσόγειο και ιδίως παίρνουν μέρος και στις πολεμικές εξορμήσεις στη Μέση Ανατολή.
Ενώ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, το χρηματιστήριο έχει βουλιάξει, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση και υπάρχει κίνδυνος διακοπής της ροής του φυσικού αερίου, ενώ τα αντανακλαστικά του πολιτικού προσωπικού είναι επιπέδου… Αφρικής! Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, βρίσκονται σε απόλυτη αδράνεια, την ώρα που θα έπρεπε να συντελείται μαραθώνιος διαβουλεύσεων για να αντιμετωπιστεί η κρίση, που απειλεί να αφανίσει την ελληνική οικονομία.
ΠΗΓΗ:http://www.kontranews.gr/politiki/item/14501-oytin-boyliazei-eyrwp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου