Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Έξι Έλληνες μέσα στους δέκα πιο διάσημους ανθρώπους των τελευταίων 6.000 ετών...


Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσεις δημοσιότητα και να σε θυμούνται στους αιώνες των αιώνων. Πολιτισμός, τέχνη, επιστήμη, μέχρι και ο πόλεμος είναι τομείς στους οποίους άνθρωποι του παρελθόντος διακρίθηκαν και τους γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τα κατορθώματά τους.
Σύμφωνα με την έρευνα του MIT, τα τελευταία 6.000 χρόνια η ανθρωπότητα είχε πολλούς άνδρες οι οποίοι κατάφεραν να αφήσουν το στίγμα τους στην Ιστορία. Ανάμεσά τους ο Χριστός, ο Ιούλιος Καίσαρ και ο Κομφούκιος. Ωστόσο όπως αναμενόταν η λίστα με τους πιο διάσημους ανθρώπους στην Ιστορία έχει και πολλούς Έλληνες. Ίσως περισσότερους από όσους αναμέναμε.Έτσι προς ικανοποίηση του... εθνικού μας φρονήματος το MIT στην λίστα με τους 10 πιο διάσημους ανθρώπους των τελευταίων 6.000 ετών συναντάμε όχι έναν, όχι δύο, αλλά έξι Έλληνες! 
Δύο από αυτούς φιγουράρουν πρώτοι, πιο διάσημοι ακόμα και από τον Χριστό! 

Η λίστα έχει ως εξής:
  1. Αριστοτέλης
  2. Πλάτων
  3. Ιησούς Χριστός
  4. Σωκράτης
  5. Μέγας Αλέξανδρος
  6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
  7. Κομφούκιος
  8. Ιούλιος Καίσαρ
  9. Όμηρος
  10. Πυθαγόρας
Το αμερικανικό πανεπιστήμιο εργάστηκε σε ένα πρόγραμμα το οποίο ονόμασε «Πάνθεον» στο οποίο έπρεπε να επιλεγούν οι πιο διάσημοι άνθρωποι από το 4.000 π.Χ μέχρι το 2010, μελετώντας γεγονότα και δεδομένα καταγρεγραμμένα στην Ιστορία.
Η λίστα αυτή καταρτίστηκε αξιολογώντας την πολιτιστική επιρροή του κάθε ιστορικού προσώπου, λαμβάνοντας υπόψιν και τα γεωγραφικά όρια στα οποία δραστηριοποιήθηκε.
ΠΗΓΗ:http://www.koolnews.gr/extras/mit-exi-ellines-stous-10-pio-diasimous-anthropous-ton-teleftaion-6000-eton/#more-396992

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου