Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Την Κυριακή η Κρήτη θα ... βγει να υπερασπιστεί τη θάλασσά της....


Απομένουν μόλις 4 εικοσιτετράωρα για να ξεκινήσει το εφιαλτικό πείραμα της Μεσογείου: χημικοί παράγοντες που σε ελάχιστες ποσότητες προκαλούν χιλιάδες ανθρώπινα θύματα έρχονται κατά τόνους στα δυτικά της Κρήτης να "ξεπλυθούν" σε μία αμφίβολη επιστημονικά διαδικασία υδρόλυσης, που θα γίνει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. Οι συντονιστές της επιχείρησης δεν έχουν απάντηση για το τι ζημιά θα προκληθεί στη Μεσόγειο αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχουν -όπως οι ίδιοι παραδέχονται- εκτιμήσεις ρίσκου για άνθρωπο και θάλασσα.
Η ελληνική κυβέρνηση αρκείται στις διαβεβαιώσεις του ΟΗΕ πως όλα θα πάνε κατ' ευχήν, σε ένα σχέδιο που καλύπτεται από το σκοτεινό πέπλο μυστικότητας των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Κι η μόνη που αντιστέκεται σθεναρά είναι η Κρήτη. 400 συλλογικοί φορείς από κάθε άκρη του νησιού και χιλιάδες κόσμου που ανησυχεί για το μέλλον του περιβάλλοντός του, για τη θάλασσά του και για τον τρόπο που αφήνεται απροστάτευτη στα διεθνή εγκλήματα ρύπανσης η ίδια του η ζωή. 
Την Κυριακή του Θωμά η Κρήτη δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα βγει στη θάλασσά της να την υπερασπιστεί. Δεν διαθέτει υποβρύχια και υπερσύγχρονο στόλο όπως η διεθνής δύναμη που φρουρεί το πλοίο του χημικού εφιάλτη. Δεν χρειάζεται πολιτικά και στρατιωτικά στηρίγματα, όπως οι πρόσκαιρες συμμαχίες που ανέπτυξαν οι συντονιστές της υδρόλυσης για να πετύχουν το στόχο τους. Η Κρήτη χρειάζεται μόνο τη βεβαιότητα πως παλεύει για το δίκιο της. Η συντονιστική επιτροπή Αγώνα του νησιού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση που καλεί κάθε κρητικό να βοηθήσει σ' αυτόν τον αγώνα. 
Δείτε τι ακριβώς γράφει:Μετά από επιστημονικές συναντήσεις ενημέρωσης και μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, καθώς και μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Αρκαδίου στις 23.03.2014 κατά της ‘’εξουδετέρωσης’’ των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, αντιπροσωπεία της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής στις 11.04.2014 κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, παρέστη στη Βουλή και συναντήθηκε με εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και τον Υφυπουργό Εξωτερικών στα πλαίσια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για το εν λόγω κρίσιμο θέμα.
Παρόλα αυτά, δυστυχώς η υποτακτική Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί επιδεικτικά. Ως εκ τούτου η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να κλιμακώσει τις δράσεις της. Προγραμματίζει συγκέντρωση και εν πλω διαμαρτυρία από τοπαλιό λιμάνι της Χώρας Σφακίων την Κυριακή του Θωμά 27.04.2014 και ώρα 12:00, και ζητά:
Ø  Από όλη την κοινωνία και τους φορείς της Κρήτης να είναι παρόντες με όλες τους τις δυνάμεις στην παραπάνω συγκέντρωση
Ø  Από τους συμπολίτες μας που διαθέτουν βάρκα ή φουσκωτό και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς, να το μεταφέρουν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων και να συμμετάσχουν δυναμικά στην εν πλω διαμαρτυρία
Ø  Από τους συλλόγους επαγγελματιών και ερασιτεχνών αλιέων, τους συλλόγους φουσκωτών σκαφών, τους ναυτικούς και ιστιοπλοϊκούς ομίλους όλης της Κρήτης να στηρίξουν ενεργά το εγχείρημα αυτό συμμετέχοντας στην εν πλω διαμαρτυρία.
Από το λιμάνι των Σφακίων αλλά και από το λιμάνι της Γαύδου, αφού δοθούν σχετικές οδηγίες, θα πραγματοποιηθεί μαζική αναχώρηση φουσκωτών, αλιευτικών, ιστιοπλοϊκών και λοιπών σκαφών, δημιουργώντας εν πλω μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης από την Μεσόγειο των πλοίων που μεταφέρουν τα χημικά, γνωστοποιώντας για άλλη μια φορά σε όλους την απόφασή μας να παρέμβουμε στον τόπο του σχεδιαζόμενου ‘’πειράματος της Μεσογείου’’ και να προσπαθήσουμε με κάθε μη βίαιο τρόπο να το αποτρέψουμε.
Στην εν πλω διαμαρτυρία σχεδιάζεται να συμμετάσχει και τοπικό πλοίο μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες.
Επίσης θα συμμετάσχει και το γνωστό σκάφος ‘’Άγιος Νικόλαος’’  της Πρωτοβουλίας ‘’Ένα Καράβι για τη Γάζα’’, ένα από τα δύο Ελληνικά ψαροκάικα που τον Αύγουστο του 2008, έσπασαν για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια το ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας, μεταφέροντας ακτιβιστές.

Μετά τα παραπάνω, ζητούμε τη δημόσια στήριξη όλων των φορέων και την ενεργό συμμετοχή τοπικής κοινωνίας και φορέων σε αυτή τη συγκέντρωση και την εν πλω διαμαρτυρία, προσδίδοντας βαρύτητα και κοινωνική ευρύτητα σε αυτό το ιδιαίτερα ευαίσθητο εγχείρημα.
ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Επικοινωνία: email: eirinimesogeios@gmail.comτηλ: 6944773555 (Σωκράτης Βαρδάκης), 6972350768 (Γιάννης Χαρωνίτης) και 6978512779 (Πολυάνθης Συγγελάκης).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ‘’ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ’’ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου